A Balatonon rendezték meg Európa első idei tavi vitorlás versenyét

2017.03.14. 06:26  - teliregattak.hu
Rovatok: versenyzés, belföld  I  Kommentek: 0 hozzászólás
Cimkék: balatonlelle, blyc
A Balatonon rendezték meg Európa első idei tavi vitorlás versenyét

A téli vitorlás versenysorozat bajnoka a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége lett, Soponyai Géza kormányzásával

Egyedülálló módon a Balaton kiolvadása után már két héttel vitorlás versenyt rendeztek Balatonlellén a hétvégén. Európában elsőként rögtön egy két napos vitorlásversennyel indították útjára a 2017-es vitorlásszezont a BL YachtClubban, de emellett a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Bor tesztet is megrendezték 19 balatoni borászat részvételével.

dsc0156.JPG

Szombaton a Vitamin Well Tavaszi Regatta vitorlás versennyel folytatódott a téli vitorlás versenysorozat a balatonlellei BL YachtClubban. Eredetileg ez a verseny lett volna a negyedik állomás a még tavaly év végén meghirdetett téli vitorlás versenysorozatnak, de a Balaton befagyása miatt a szilveszteri és a farsangi futamot el kellett halasztaniuk a szervezőknek. A téli vitorlás versenysorozat célja az volt, hogy bebizonyítsa, hogy a téli időszakban is érdemes ellátogatni a Balatonra, és nem csak a nagy melegben lehet kimerészkedni a vízre és vitorlázni egy jót.
Nagy érdeklődés és izgalom előzte meg a Balaton első idei vitorlás versenyét, amely európai szinten is az első idei tavon megrendezett vitorlásversenynek számít. „Azt gondolom, hogy nagy büszkeség számunkra, hogy a kontinensen elsőként, és itthon unikális módon mindössze két héttel a Balaton kiolvadáa után meg tudtuk rendezni ezt a két napos vitorlás versenyt” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője. A szombati versenyre 12 egység adta le a nevezést, a kimondottan erősnek mondható szélben a csapata diadalmaskodott. „Nagyon vártuk már, hogy újra hajóra szálljunk és versenyezhessünk egy jót. A körülmények, az időjárás is adott volt ahhoz, hogy jól lehessen vitorlázni. Nagyon örülök, hogy elindult a téli vitorlás versenysorozat kezdeményezés, mert így már nemcsak nyáron, de a téli időszakban is meg tudjuk mérettetni magunkat” – mondta Szilágyi Botond, a Vitamin Well Tavaszi Regatta verseny győztes hajójának a kapitánya. A szervezők a nézőkre is gondoltak, ezért igyekeztek egy kisebb fesztivál hangulatot odavarázsolni a Balaton partjára, ugyanis megrendezték a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Bor tesztet 19 balatoni borászat részvételével. De napközben volt még freestyle foci bemutató, estére pedig Rakonczai Imre koncertjével várták a kilátogatókat.
A mai napon (Vasárnap) ismét a vitorlásoké volt a főszerep, ugyanis ma pótolták be a szilvesztkor, a Balaton befagyása miatt elmaradt Szilveszteri Renault Regatta versenyt. A vasárnapi futam tétje nem kisebb volt, mint az, hogy melyik csapat nyeri meg a téli vitorlás versenysorozatot és viheti haza a vándorkupát. A Pótszilveszteri Renault Regattát a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nevű csapat nyerte meg, és ezzel összesítésben a téli vitorlás versenysorozat bajnokai is ők lettek Soponyai Géza kapitány vezetésével. „Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a versenysorozatot. Remélem jövőre is megrendezik a szervezők és megvédhetjük a címünket. Nekem, mint a vitorlás sportág nagy szerelmesének külön öröm volt, hogy télen is tudtunk egy kicsit versenyezni” – mondta Soponyai Géza, a győztes csapat kapitánya. „Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt a téli versenysorozatunknak, és azt gondolom, hogy jövőre is megrendezzük Magyarország egyetlen téli vitorlás versenysorozatát. Hiszem, hogy részben ezzel a versenysorozattal is sikerült bizonyítanunk azt, hogy érdemes télen is lelátogatni a Balatonra” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője.

dsc0559.JPG


Kiemelt cikkekKiemelt cikkek

Négynapos VMG flottavitorlázás az Adrián idén ősszel is

2017.08.09.   2 hozzászólás
…jut eszembe: Carina földkerülő vitorlásom új helyen!
Kiemelt adok-veszekKiemelt adok-veszek

Melges 24

2017.08.08.
HUN 579 Melges 24-es vitorlás teljesen versenyre szerelt állapotban eladó.
EseménynaptárEseménynaptár
Legfrissebb fórum hozzászólásokLegfrissebb fórum hozzászólások

Túrázóknak ajánlott

797 hozzászólás 2017.09.15. 14:24 - Merlin

Kapitány és legénység börze

662 hozzászólás 2017.09.06. 20:34 - radvattila

Albin vega

45 hozzászólás 2017.08.29. 09:12 - psmac

Alaszkában vitorlással

4 hozzászólás 2017.08.12. 09:47 - Zoli

Típus beazonosítás

6 hozzászólás 2017.08.10. 01:40 - Bogyó
Hírlevél feliratkozásHírlevél feliratkozás
hírlevél Az alábbi űrlapon adja meg nevét és e-mail címét.
Bejelentkezés
E-mail  
Jelszó  
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
×