A Volvo kicsit újragondolja

2017.09.26. 14:40  - Beliczay Péter
Rovatok: nagy versenyek, vor  I  Kommentek: 0 hozzászólás
Cimkék: vor, volvo, mark turner
A Volvo kicsit újragondolja

A VOR vezérkar ráébredt, hogy a közelmúltban bejelentett változások több tervezési időt igényelnek – de a 2017-2018-as verseny már nem érintett ebben

A kulcsfontosságú érdekek képviselőivel történt megbeszéléseket követően megállapítást nyert, hogy további tervezési idő szükséges a nemrég bejelentett verseny menetrend módosításainak végrehajtásához.

Ennek következményeképpen a 2019-2020-as verseny nem a tervek szerint fog megvalósulni. A jövőbeli VOR-ekre vonatkozó ütemtervet a lehető leghamarabb közzéteszik. A Volvo továbbra is elkötelezett annak biztosítása mellett, hogy a tervezett változtatások hosszú távon is fenntartható hasznot nyújtsanak mint a verseny, mint a résztvevő csapatok számára.

Az Super 60 tervezési munkálatai tovább folynak egy új izgalmas foilos offshore egytestű irányába.

A változtatások nem érintik az októberben rajtoló 2017-2018-as versenyt.

A megbeszélések következményeképpen Mark Turner, a VOR vezérigazgatója lemond posztjáról, de amíg nem találják meg az utódját, a helyén marad.

“Bár sajnáljuk, de elfogadjuk Mark döntését. Hálásak vagyunk az elmúlt 16 hónap kemény munkájáért. Mark csapata biztosítja azt, hogy a verseny világszínvonalú vitorlás és üzleti platform marad” – mondta Henry Senson, a VOR felügyelőbizottságának elnöke

“Lemondtam ugyan a pozíciómról, de nagyon hálás vagyok, hogy lehetőségem nyílt a Volvo Ocean Race-t ilyen fontos időkben vezetni. Bízom benne, hogy a most következő verseny egyike lesz a legjobbaknak” – nyilatkozta Mark Turner

Kérdések és válaszok

K: A 2017-2018-as versenyre mindez hatással van-e?

V: Nem várható hatása a jelenlegi versenyre. Mark Turner elsősorban a jövőbeli stratégiára összpontosított. A versenyt rendező csapat jól felkészült és készen áll arra, hogy kiváló sportolási és támogatói élményt nyújtson. Mark Turner az utódja megtalálásáig a helyén marad.

K: Májusban jelentették be, hogy a három éves ciklusok helyett két évesre változnak. Ez módosult?

V: Az AB Volvo és a Volvo Cars elkötelezte magát a májusi bejelentésnek megfelelően, a ciklus változtatását is beleértve. Azonban az esemény két tulajdonosának megbeszélése után megállapítást nyert, hogy a változások végrehajtása több időt igényel a tervezettnél. A végső döntés a későbbiekben születik meg.

K: Nemrég bejelentették, hogy a következő verseny 2019-ben kezdődik, ez még mindig így van?

V: A Volvo társaságok megbeszélése után megállapítást nyert, hogy a változások végrehajtása több időt igényel a tervezettnél. Végső döntés a későbbiekben születik meg.
Ez megakadályozza a 2019-es verseny kezdését új hajókkal, de a verseny vezetői olyan terveket dolgoztak ki, amelyek biztosítják a meglévő hajókkal az érdekeltek visszatérését.

K: Májusban számos további kezdeményezést jelentettek be, amelynek célja a sport és a kereskedelmi értékek tovább fejlesztése. Ezek még folyamatban vannak?

V: Igen, ez a szándék


Kiemelt cikkekKiemelt cikkek
Kiemelt adok-veszekKiemelt adok-veszek

Melges 24

2017.08.08.
HUN 579 Melges 24-es vitorlás teljesen versenyre szerelt állapotban eladó.

Balatoni vitorlásbérlés

2017.09.21.
A balatonszemesi kikötőben Balaton 25-ös vitorláshajók bérelhetőek.
EseménynaptárEseménynaptár
Legfrissebb fórum hozzászólásokLegfrissebb fórum hozzászólások

Hajóépítés

405 hozzászólás 2017.10.19. 00:34 - szekely

Külföldi hajóvásárlás!

143 hozzászólás 2017.10.15. 23:36 - Dr.Tóth Balázs

Hajós állások

5 hozzászólás 2017.10.15. 19:51 - Apóka

Túrázóknak ajánlott

806 hozzászólás 2017.10.11. 09:21 - Merlin

Típus beazonosítás

8 hozzászólás 2017.10.05. 12:50 - szekely
Hírlevél feliratkozásHírlevél feliratkozás
hírlevél Az alábbi űrlapon adja meg nevét és e-mail címét.
Bejelentkezés
E-mail  
Jelszó  
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
×