| dudvamuhar | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 12:06:10 (569) | nagy a káosz
több dolgot kéne tisztázni?
csak tisztán egytestű-többtestű a vita?
vagy a trapézos hajók is egy külön kategória? egy 70éves 25ös jollét is trapézolnak.....
a nyílt szalag a jövő,de mindenkit a saját helyén értékelve.......
|
|
|
| mbyd | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:52:00 (567) | | ezt a négy éves dolgot nem lehetetlen megoldani....vannak kiskapuk, amik a bíróság elött is megállnák helyüket ;) | | (Előzmény : 566) |
|
| mbyd | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:48:26 (566) | köszi Farky,
@dió: vágom miről beszélsz, de ez a fejlődés, ez van sajnos...ahogy más tókerülön, itt is kell olyat csinalni, h szetvalasztva több testu, egytestu....az, h most nem foglalkoztak vele, a szervezok hibaja....majd javitanak ezen is....
első körben vaskalaposságot kellene eltörölni. | | (Előzmény : 565) |
|
| dio | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:45:19 (565) | | Most is volt külön kategóriás értékelés, de azzal nem foglalkoztak, ebben az esetben mindig háttérben maradnak az egytestű hajók. Szerintem. |
|
| Farky | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:44:50 (564) | http://www.sailing.hu/cikkek/nagy_versenyek/kekszalag/kekszalag_szabalyok_2010/
| | (Előzmény : 563) |
|
| mbyd | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:42:12 (563) | | egyszeruen meg kellene nyitni, s nem varialni folyamatosan...s jonnenek a jobbnal jobb hajok...s rengeteg jo hajo epulne itthon | | (Előzmény : 562) |
|
| Farky | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:38:21 (562) | | Ha eltörlik a 4 versenyes moratóriumot még kevésbé fognak vásárolni, hiszen Senki nem tudja mivel lehet indulni a következő versenyen. Egytestűvel, többtestűve? | | (Előzmény : 559) |
|
|
| mbyd | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:34:25 (560) | már épp ideje volt....az első normális gondolat....
be tudja linkelni vki ezt a határozatot a 4 éves dologról? | | (Előzmény : 558) |
|
| dio | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 09:33:31 (559) | Én személy szerint örülnék ha jövőre is lehetne katamaránnal indulni, másfelöl viszont ez nem lenne korrekt az egytestű hajókkal szemben. Talán a páratlan években egy külön versenyt kéne csinálni a többtestű és trapézos hajóknak, ugyanazon a pályán de ellenkező irányba indulnának, így mire találkozik a mezőny már eléggé szétszórt és éjszakára a mezőny 99%-a már elhaladt volna egymás mellett. Mindemellett gyakorlatilag megnövekszik a verseny, mert már délelött is van látványosság a nyugati medencében és délután újra van látványosság a keletiben, nem beszélve arról hogy milyen izgalmas befutó lehet, hogy egy vagy többtestű érkezik elsőnek.
A 4 éves szabály egyébként a fejlesztések és felkészülések szempontjából nagyon kevés csapatot érint. Hiszen összesen 2-3 katamarán készült a szalagra, a többiek mind bérelt hajókkal jöttek és nem hinném, hogy 4 évvel ezelött elkezdték volna a tárgyalásokat, és kijártak volna edzeni rendszeresen.
A jelenlegi 2 évenkénti többtestű indulási lehetőségnek az a hibája, hogy nem igazán motiválja az embereket, hogy nagy katamaránt vásároljanak, mert arra a kis időre elég csak bérelni, és az év többi részében sem hemzsegnek a versenyek amin katamaránnal lehetne indulni. |
|
|
| benzinkutas | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-22 11:29:48 (557) | | ...és a manipulácónak, befolyásolásnak sincs helye, ráadásul egy erősen megkérdőjelezhető csoport részéről! A szcientóligiai "egyházzal" kapcsolatos kötődés rendkívül rossz propaganda a vitorlás sportnak. Én elutasítom! | | (Előzmény : 556) |
|
| Szanya | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-22 10:26:15 (556) | Ez egy vitorlázásról szóló fórum. Nincs helye semmilyen személyeskedő és kirekesztő megnyilvánulásnak.
Ezen mi nem érthető? |
|
| ormany | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-20 12:17:31 (555) | | szerintem neked még mástól is meg kéne szabadulnod, minden esetre így már érthetőbbek a korábbi zavaros hozzászólásaid a fórumokban. Minden esetre a szcientológusok előre törésétől hányingerem van! | | (Előzmény : 553) |
|
|
| Lázár Csaba | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-20 10:05:51 (553) | Teljesen egyetértek Szanyával. A Narconont nagyon nagy szeretettel fogadják az ország szinte minden fesztiválján, és nagyobb megmozdulásain, mint például múlt héten az Orfű-i EFOTT-on is, és az ország rengeteg iskolájában.
Nekem személyesen ez a program segített megszabadulnom a komoly alkoholfüggőségemtől.
Ma a világ 47 országában 147 drogrehabilitációs intézet segít leszokni az embereknek a drogokról és az alkoholról, több országban az állami program részeként.
Nem hiszem, hogy bele kellene keverni bármilyen vallással kapcsolatos dolgot a kérdésbe.
Ha valakinek a Narconon és a Szcientológia Egyház közötti kapcsolattal kapcsolatos kérdései vannak, a Narconon hazai weblapján választ kaphat rájuk:
http://www.narconon.hu/gyik.html
|
|
| benzinkutas | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-20 08:29:56 (552) | Nem igazán értem, miért nem értesz egyet Alibán-nal????
Te jónak tartod, hogy a szcientológusok még jóbban beágyazódjanak a vitorlás sportba? Szeretnéd, ha a gyerekedet is manipulálnák...
Nekem elég, ha az MVSZ vezetőség fele már közéjük tartozik! | | (Előzmény : 551) |
|
| Szanya | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-19 23:08:17 (551) | | Az, hogy ki mit fogad el, az egy szubjektív dolog. Én mondjuk elfogadom, hogy véleményed van valamelyik egyházról és a hozzá köthető drogmegelőző tevékenységről, de nem értek veled egyet. | | (Előzmény : 548) |
|
| nemethk | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-19 14:50:14 (550) | | Szerintem az 1-es pont nem olyan ördögtől való. Reklámozták magukat, ezért valószínűleg fizettek a szövinek, eddig nincs is gond. Nyújtottak továbbá valami szolgáltatást, ami nekik is pénzbe és munkába került, ezért pedig pénzt kértek. Szerintem ez elvben oké. | | (Előzmény : 548) |
|