| tbalazs | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 19:06:19 (451) | Nos igen. Ehhez az eseményhez is ki-ki a maga jól ismert stílusában és szintjén szól hozzá...
Mi Szemesen dekkoltunk, hogy du. átmehessünk a BR versenyre. Ki sem tudtunk volna menni a kikötőből anélkül, hegy fel ne kenődjünk a hullámtörőre.
Kár azon vitatkozni, hogy mekkora volt az alapszél. Sokkal lényegesebb az, ki mennyire ismeri a hajóját és saját képességeit, továbbá mer-e kockáztatni.
Nagyfokú tájékozatlanságra utal azt feltételezni, hogy elfogyott a rendezők pénze, ezért maradt el a futam. A valóság az, hogy bölcs döntés született, hogy ne havária-túra legyen a vége. Összetört hajóval és szakadt vitorlával valahogy nem esik olyan jól a virsi meg a sör-:)
Meg merném kockáztatni, hogy az okoskodók egy része legfeljebb az időkép.hu webkameráján keresztül tájékozódott a helyzetről.
Ja, és az Interen (ami mint megtudtam: "komoly vitorlásverseny") 40 indulóból 22-en futottal be. Nem hinném, hogy szélhiány miatt állt ki 18 egység.
Jó szelet,
tbalazs |
| | benzinkutas | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 15:50:43 (450) | | ja, és még annyi, hogy a BR 2009-es utolsó Szemesi futamán szerinted milyen szél volt? Elárulom: 40-60Km/h, ugyanaz mint szombat délután - mégis volt verseny, akkor még volt pénz! | | (Előzmény : 448) |
| | benzinkutas | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 15:49:24 (449) | tudod mi az, hogy 'alapszél'?
Fogalmad sincs!
Szombat délután voltak nagyobb befújások, de az alapszél átlagosan 30-40 Km/h volt, ez ugye a fele annak, amit te állítottál, szóval egyszerűen balfék vagy, beszélsz össze-vissza! | | (Előzmény : 448) |
| | karabiner | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 13:56:55 (448) | | Csak a félreértések elkerülése végett: szombaton délelőtt még valóban vitorlázható idő volt. kora délutántól azonban viharos erejű szél fújt. 75-80 km/h volt az alapszél. A Balaton Regatta rajtja pedig 13 órára volt tervezve. No komment...... |
| | | ebattaregatta | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 12:24:34 (446) | | Ne hasonlítsd össze a Balaton Regattát és az Inter Kupát, a BR egy sör virsli túra, az Inter pedig egy komoly vitorlásverseny. Ennek megfelelően alakul a közönség is. |
| | allurelaci | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 11:03:32 (445) | | De volt olyan mancsaft, aki (csak) a BR-n akart indulni, de mivel elmaradt, egy másik hajón a BLYC versenyén vett részt. Elképzelhető ugyanez komplett egységgel is. | | (Előzmény : 443) |
| | 3.14-3.14 | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 09:16:17 (444) | Én is Rick Csaba féle ember vagyok. (Kennedy után szabadon. "Ich bin Berliner!"). A beírás Téged minősít, nem a Csabát.
Jó szelet!
Csendes István | | (Előzmény : 441) |
| | ormany | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-30 09:14:12 (443) | Te figyelj haver (Hofi), olvasni azért megtanultál ugye?
Egyébként nagyon egyszerű a történet, Palkóéknak elfogyott a pénzük és kész! Jól jött nekik a várhatóan erősebb szél, erre hivatkozva mondták le a versenyüket. Ami viszont undorító, hogy jól elriasztottak (oriási széllel riogatva) néhány hajót, akik indultak volna az International kupán is. Hozzáteszem, nagyokos, én ott voltam a versenyen és 12-15 csomós alapszél volt 20-25 csomós befújásokkal. Azért versenyeztünk már ennél nagyobb szélben is (pl. tavaly Tecon Kupa 40 csomó feletti pöffök), de hát ezek szerint ez a Balaton Regatta tényleg csak az amatőrök sütő-főző-piáló rendezvénye! | | (Előzmény : 441) |
| | hvalross | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-29 18:22:19 (442) | | Szerintem leginkább az a baj, hogy csak írsz, de nem olvasol. Nem tisztem Rick Csabát megvédeni, megteszi azt saját maga, ha szükségét érzi, de mint az egyik betétverseny rendezője, és szponzora arra kérlek ismerkedj meg az előzményekkel. | | (Előzmény : 441) |
| | karabiner | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-29 14:02:00 (441) | | Sziasztok! Szerintem leginkább az a baj, hogy az ilyen Rick Csaba féle emberek nagyon sokat képzelnek magukról. egyik versenyen sem indulok, de azért vicces nem, hogy már azért is a másik verseny a hibás mert náluk csak 40 induló volt. És persze már az is baj, hogy elhalasztották azt a versenyt. Ez nonszensz!!! Magába kellene néznie egy kicsit ennek az embernek és örülni annak, hogy a mai világban, amikor ilyen sok verseny és vitorlázó van, legalább negyvenen őket az International Kupán indultak. Ez egyáltalán enm rossz szám, pláne az időjárás függvényében. Ami egyébként igencsak viharos volt. Lehetett versenyt rendezni, de nem volt kötelező.......Van aki a biztonságot választotta, még úgy is, hogy pont a parti dolgokat nem vette figyelembe akkor, amikor úgy döntött, hogy halaszt. Hiszen az összes parti programját le kellett mondania....... Ez azért nem akkora baj talán!!! Szerintem el kellene férni egymás mellett, csendben és békében. Van hely és versenyző is bőven...!!!! És ez nem a Palko Zs. féle fizetett hozzászólás, hanem a saját véleményem. (Gáti) |
| | allurelaci | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-29 07:39:19 (440) | | Olvastam a cikket, annyit fűznék hozzá, hogy sztem sok unikás örült, hogy nem kellett szombat éjjel több hajóval egymásra kötözve éjszakáznia a lellei BH. kikötőben. | | (Előzmény : 439) |
| | Tabu | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-29 07:00:42 (439) | http://porthole.hu/verseny/egy-verseny-tanulsagai-international-kupa-3831/
|
| | allurelaci | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 14:35:08 (438) | | Mivel a topikban a 2010-es Balaton Regattáról van szó, gondoltam egyértelmű, hogy melyik verseny. | | (Előzmény : 437) |
| | IMI Jé | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-07-23 14:25:49 (437) | | Csak az Uniqa Regatta marad el az Inter Kupa meg lesz tartva és az is lellei verseny! | | (Előzmény : 435) |
| | | | | htibor01 | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-06-13 21:50:00 (433) | T Versenyvezető!Egy hete várjuk, hogy a módosított eredményünk felkerüljön a honlapra, most már ne fáradjatok vele, többet úgysem indulunk a Balaton Regattán.Arra hivatkoztál, hogy nem pontosan adtam meg a hajó típusát az előnevezéskor, ami persze csak kifogás, hiszen pontosan megadtam a lajstromszámát és a nevét, a yardstick lista ezekkel az adatokkal kezdődik, csak meg kellett volna nézni, ahogy a nevezéskor megbeszéltem a kollégáiddal, ahol úgy látszik, csak a pénz beszedése a fontos.Remélem a számla, amit kértem, nem fél év múlva érkezik meg.
Üdv, 109. hajó |
| | versenyvezető | válasz erre | adatok | e-mail | 2010-05-31 08:43:52 (432) | Kedves Vézna!
Kérdésed jogos, remélem minnél hamarabb. Már kértem a honlap kezelőjét, hogy javítsák ki az összetett állás táblázatát.
Addig is az /eredmények/ oldalon tájékozódhatsz mindkét futam végeredményéről, majd manuálisan összeadva kiadja a jelenlegi sorrendet.
Türelmed megköszönve,
Jó Szelet kívánok:
Versenyvezető | | (Előzmény : 431) |
|
|