Négynapos VMG flottavitorlázás az Adrián idén ősszel is

2017.08.09. 06:43  - Méder Áron (x)
Rovatok: Érdekes, méder Áron  I  Kommentek: 2 hozzászólás
Cimkék:
Négynapos VMG flottavitorlázás az Adrián idén ősszel is

…jut eszembe: Carina földkerülő vitorlásom új helyen!

Best of 2016 - VMG Yachting from Radivojevics on Vimeo.

Hagyományosan október elején szervezzük az őszi négynapos adriai VMG flottavitorlázásunkat azok számára, akik szeretnek vitorlázni nyugis stílusban. Tehát főleg amatőr versenyzőket, vagy olyan túravitorlázókat várunk, akik érdeklődnek egy kicsit az amatőr versenyek iránt.

sailingcikk01.jpeg

A flottavitorlázás nem nagyon szokás az Adrián a magyarok körében, inkább versenyeket szerveznek, ezért úgy érzem erről a flottavitorlázásról kicsit többet kéne írnom. Egyforma vitorlásokkal vitorlázunk együtt, és naponta két-három alkalommal, laza játékos verseny keretet adunk hozzá. A flottavitorlázásnak az együttvitorlázás a valódi lényege, tehát a versenyzés igazából másodlagos. Akik nem szeretnek versenyezni, azok számára is érdekes lehet a flottavitorlázás, mert ez egy jó hangulatú bulis vitorlázás, ahol a gyakorlásra is van lehetőség, akiket komolyabban érdekel a tengeri vitorlázás.

 

Nem véletlen a névválasztásunk, mert a VMG, a legfontosabb mérőszám egy vitorláson, és ezt mindig kell tudni (érezni). Velocity Made Good (VMG), vagyis a jó irányú sebességünk az egyik legfontosabb információ a vitorláson, még a sebességnél is fontosabb. (Ez a GPS-en megjeleníthető paraméter.) A VMG-t kell maximalizálni a hajó irány (és a vitorla-beállítások) optimális kiválasztásával. Ez kicsiben olyan, mint az Élet… Szóval négy napig az Adrián a VMG-t maximalizáljuk.

sailingcikk02.jpeg

A VMG flottavitorlázásra teljesen kezdőket is várunk szeretettel, mert egy ilyen vitorlázáson teljes mértékben megtapasztalható mi is a tengeri vitorlázás lényege. Vigyázat: a tengeri vitorlázásra rá lehet szokni!  Ha ez megtörténik, akkor évente két alkalommal velünk lehet tartani a szokásos tavaszi és őszi VMG flottavitorlázásokon.

sailingcikk03.jpeg

Jut eszembe CARINA földkerülő vitorlásom új helyen látható! Júniustól Carina a Fonyódi Vízisport Központnál van kiállítva, a Balaton parttól néhány méterre! Köszönet Kocsis Ádámnak és a VAGABUND Vitorlás Sportegyesületnek a lehetőségért! Carinát 2018-ban egy kicsit kikupálom, és előbb utóbb vízre is szeretném tenni a Balatonon. Ez jelenleg egyik célunk…

img0962.JPG

Visszatérve az őszi VMG flottavitorlázásunkra, a hajókat gyakorlott szkipperek vezetik, de bárki vezetheti, a csapat közösen irányítja a hajót, vagyis mindenki lehet a kormánynál, a köteleknél és a navigációs asztalnál. Esténként a csapatok összegyűlnek valamelyik vitorláson, és kicsit átbeszélik a napot és a következő napot. Persze ilyenkor koccintunk a győztesekre, és utána néha még táncra is perdülünk.

Az őszi VMG flottavitorlázás időpontjai:

2017. szeptember 30. – október 3.

2017. október 3 – 7.

Indulási és érkezési kikötő: Marina Kornati, Biograd

A hajóink: Bavaria 47 Cruiser

További információ (útvonal, program stb.) itt található.

vmgflottavit10.jpg

A flottavitorlázásunk mellett szervezünk egyhetes adriai gyakorló/tanfolyam vitorlástúrákat, nyáron adriai nyaralós vitorlástúrákat és például egyhetes adriai vitorlástábort gyerekeknek. Az Adria mellett minden évben szervezünk a Földközi-tengeren is hosszabb vitorlástúrát, sőt minden évben a Karib tengerre is megyünk vitorlázni, szóval sűrű a programunk. Minden érdeklődőt várunk szeretettel a programjainkra!

VMG Yachting weboldala: http://vmg-yachting.hu/

Részletes leírasa az őszi VMG flottavitorlazasunknak: http://vmg-yachting.hu/vmg-oszi-flottavitorlazas-2017/

 

Békét és Szelet!

Méder Áron és a VMG Yachting csapata


Kiemelt cikkekKiemelt cikkek
Kiemelt adok-veszekKiemelt adok-veszek

Melges 24

2017.08.08.
HUN 579 Melges 24-es vitorlás teljesen versenyre szerelt állapotban eladó.

Balatoni vitorlásbérlés

2017.09.21.
A balatonszemesi kikötőben Balaton 25-ös vitorláshajók bérelhetőek.
EseménynaptárEseménynaptár
Legfrissebb fórum hozzászólásokLegfrissebb fórum hozzászólások

Hajóépítés

405 hozzászólás 2017.10.19. 00:34 - szekely

Külföldi hajóvásárlás!

143 hozzászólás 2017.10.15. 23:36 - Dr.Tóth Balázs

Hajós állások

5 hozzászólás 2017.10.15. 19:51 - Apóka

Túrázóknak ajánlott

806 hozzászólás 2017.10.11. 09:21 - Merlin

Típus beazonosítás

8 hozzászólás 2017.10.05. 12:50 - szekely
Hírlevél feliratkozásHírlevél feliratkozás
hírlevél Az alábbi űrlapon adja meg nevét és e-mail címét.
Bejelentkezés
E-mail  
Jelszó  
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
×